2013. július 2., kedd

Sárga

Nem is gondolná az ember, hogy milyen nehéz evezőt venni egy kajakhoz. Illetve, hogy milyen nehéz olcsón jó evezőt venni a kajakhoz.
Ha van 100 darab ezresed, akkor nincs gond. Bemész valamelyik méltatlanul túlárazott hajós boltba, ahol a köszönésért felszámolnak 10 ezrest, majd kiválasztod a magadnak megfelelőt és boldogan távozol.
De mi van, ha nincs sok pénzed, az evező meg kellene?
Első választás, hogy tízpróbás sportáruházban veszel valamit, de itt sem fogod megúszni a gagyi lapáttal sem 15 ezres alatt. Ami pedig nem jó, azért 1 forint is sok.
Aztán jön az internet és jön a nagy keresgélés. Ha szerencsés vagy, akkor találsz olyan boltot, ahol van raktárkészlet is és Uram bocsá', meg is lehet nézni, mit veszel. Kézbe lehet venni.
Ha Budapesten laksz, akkor szerencsésebb vagy, mert esetleg több bolt is a közeledben van.
Én pedig, aki autóval járok haza, szerencsés vagyok, mert kis kerülővel útba esik Gödöllő is. Ahol pedig van egy hajós Kánaán.
Reklámot nem akarok csinálni, de a bolt egy mitológiai folyóról kapta a nevét. amely az élőket a holtaktól választja el. Na, náluk van ez+az, raktárkészleten, megnézhetően, kipróbálhatóan.
És még udvariasak és szimpatikusak is.
Rövid beszélgetés után meg is van a választás és a hossz is.
Mi is a lényeg? Lehetne ragozni, de főként a tömeg. Az én lapátom sem túl nehéz, de éppen annyival könnyebb ez az új lapát, hogy még tökéletesebbé teszi az élményt. Nem mindegy ám, hogy órákon keresztül 1,3, vagy 0,9 kilogrammot tart a kezében az ember. Ez a 40 deka sokat számít.
A hossz is sokat számít. A hajó hosszától is függ a lapát hossza, de főleg a testmagasságtól. Ha az ember kinyújtózik, kényelmesen érje el a lapát tetejét. Nálam ez 225 centis lapátnál van meg.
Jobbos lapátot vettem, a jobb kéz fix és a bal forog. Ezért aztán a jobb kéznél meg van lapolva kicsit, oválisra van alakítva a lapátnyél. Kényelmesnek tűnik, de erről majd egy hosszabb túra után nyilatkozom.
Hogy a lapát maga milyen összességében, arról majd mesélek, de logikus következtetéssel magad is rájöhettél, hogy a piros hajóhoz ezentúl az én "régi" lapátomat adom oda, a sárga hajómhoz pedig sárga lapátot fogok használni.
Csak divatosan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése